UDSÆTNING AF LAKS
Dansk Lystfiskeri arbejder for, at der skal være flere fisk i danske vande.
Flere fisk opnås grundlæggende i kraft af:
- Udsætninger af fisk
- Regulering af fiskeri – herunder fredninger
- Forbedringer af fiskenes gyde- og levevilkår
Hvilken indsats, der giver det bedste resultat, afhænger af fiskeart, midler og horisont.
For nogle fiskearter kan der arbejdes sideløbende i alle tre spor, for at opnå de bedste resultater i form af flere fisk på både den korte og lange bane.
UDSÆTNINGER
Dansk Lystfiskeri bakker bredt op om udsætninger af fisk, hvor det giver mening. Det er en effektiv metode til at opretholde et rekreativt fiskeri, og udsætninger giver et hurtigt resultat.
LAKS I FERSKVAND
Dansk Lystfiskeri bakker op om Dansk Center for Vildlaks og eksisterende udsætningsplaner for laksesmolt i ferskvand i Danmark.
LAKS I SALTVAND
Dansk laksefiskeri i saltvand udøves typisk som trollingfiskeri i Østersøen, ud for Møn, Stevns og Bornholm. I disse områder foreskriver nuværende regler for lystfiskeri, at der maksimalt må hjemtages en laks pr. lystfisker pr. dag, og at laksen skal være fedtfinneklippet.
I Danmark sættes imidlertid ingen fedtfinneklippede laks ud i Østersøen, hvilket vil sige, at vi baserer et omfattende og værdifuldt lystfiskeri udelukkende på vores nabolandes vilje til at udsætte fisk og fedtfinneklippe dem. Det finder Dansk Lystfiskeri ikke rimeligt.
Dansk Lystfiskeri bakker op om danske udsætninger af fedtfinneklippede laks i Østersøen. Dansk Lystfiskeri vil afsøge mulighederne for at udsætte fedtfinneklippede laks i den danske del af Østersøen. Taler særlige forhold for det, vil vi afsøge andre modeller for udsætning af laks.
ANDRE FISKEARTER
Dansk Lystfiskeri bakker op om og arbejder også for udsætning af andre fiskearter i Danmark, herunder eksempelvis havørred, fladfisk, gedde og sandart.