DEN BLÅFINNEDE TUNS BIOLOGI
Den blåfinnede tun, der for nylig er vendt tilbage til danske farvande efter 50 års fravær, er ikke blot en imponerende stor, strømlinet og lynhurtig fisk. De store tun regnes af for at være det ultimative fisketrofæ, og dens tilbagevenden kan være en stor gevinst for den danske oplevelsesøkonomi.
På torsdag d. 15. december kl. 19.00 kan du blive klogere på tunenes biologi gennem foredrag i i Øresundsakvariets store auditorium, da en af Danmarks dygtigste forskere i fiskefysiologi professor og marinbiolog John Fleng Steffensen Marinbiologisk Sektion under Biologisk Institut, Københavns Universitet gæster akvariet.
I foredraget vil professor og marinbiolog John Fleng Steffensen gøre os klogere på den atlantiske tunfisks biologi og fysiologi. Anatomien hos tunfisk er ret speciel, idet de har udviklet varmevekslere så den dybe kropstemperatur kan være op til 20 grader højere end det omgivende vand. Dette gør tunfisk i stand til at svømme langt og hurtigt og fange meget hurtige fisk f.eks. makrel. Tidligere var man ikke helt klar over hvordan tunfisk var udbredt i Atlanten, men udviklingen af avancerede elektroniske fiskemærker de sidste årtier har afsløret at nogle tun svømmer frem og tilbage mellem Middelhavet og den Mexicanske Bugt og næsten helt op til Grønland.
Prisen er alm. entré til akvariet, hvori der indgår et glas vin el. sodavand. Entré billet kan købes på akvariet på dagen eller online via hjemmesiden. Hvis du har årskort er entré og alle foredrag gratis og et årskort kan du bestille over hjemmesiden.